Ο Ιππικός Όμιλος Λυθροδόντα-P.Tsaktiris έχει ιδρυθεί από τον ιδιοκτήτη και προπονητή Παναγιώτη Τσακτίρη και λειτουργεί από το 2015. Με την λειτουργία του και έχοντας μόνο τέσσερα άλογα, μια αρένα, τέσσερις στάβλους και ένα μεγάλο paddock, κατάφερε να μετατραπεί σε μια σχολή ιππασίας με περίπου 35 άλογα και περισσότερους από 200 μαθητές.


Σαν όμιλος, έχει δημιουργήσει μία ομάδα αθλητών, η όποια λαμβάνει μέρος στους αγώνες της Ομοσπονδίας, τόσο στην ιππική δεξιοτεχνία, όσο και στην υπερπήδηση εμποδίων, με μεγάλες επιτυχίες. Επίσης, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ιππασίας (ΚΟΙ) ενέκρινε τους χώρους του ομίλου κατάλληλους για τη διεξαγωγή των αγώνων, με αποτέλεσμα να έχουν διεξαχθεί και να διεξάγονται αγώνες στο χώρο.


Επιπρόσθετα ο Ιππικός Όμιλος Λυθροδόντα-P.Tsaktiris προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μαθήματα ιππασίας για αρχάριους και μη, όπως για παράδειγμα ιππική δεξιοτεχνία, υπερπήδηση εμποδίων, βόλτες με πόνυ για μικρά παιδία, καθώς και βόλτες στα ωραία τόπια και δάση του Λυθροδόντα.


Οι προπονητές της φάρμας είναι ο Παναγιώτης Τσακτήρης, κάτοχός του FEI Level 2 Coach Certificate of Achievement και FEI Level 3 Attendance, η Σοφή Γκοζέτ και η Ανν Γκοζέτ οι όποιες είναι κάτοχοι του FEI Level 1 Coach Certificate of Achievement.


Η σχέση του αλόγου με τον άνθρωπο διατηρείται αμείωτη στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων. Σήμερα μπορεί ο καθένας να έρθει σε επαφή με το άλογο και να νιώσει αυτή τη σχέση συντροφικότητας και αγάπης. Δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη επαφή με το άλογο προκαλεί όχι φόβο, αλλά δέος. Η σχέση αυτή και το δέσιμο δεν έχει ξεφτίσει καθόλου στο πέρασμα του χρόνου. Το άλογο είναι ένα ζώο που επιστρέφει την αγάπη που του δίνεις.

Panel 1

Μαθηματα Ιππασιας

Panel 2

Βολτες στο δασος του Λυθροδοντα

Panel 3

Βολτες με τα πονυ

Panel 4 Placeholder